Miskolc a legjobb ötben végzett a megyei jogú városok között az élhetőségi rangsorban

Megosztás

Eger vitte el a pálmát a kategóriában, de Miskolc is befért még a legjobb öt közé. Olyanokat előzünk meg, mint például Zalaegerszeg, Székesfehérvár, vagy éppen Nagykanizsa.

A nemzetközi szakmai trendekhez igazodva idén is összeállította saját élhetőségi rangsorát az Otthon Centrum. A szakemberek a 20 ezer főnél népesebb városok életminőség szempontból lényeges mutatószámait vették alapul. A településeket az öt mutatóban elért maximális százalékos eredményeik alapján rangsorolták, az így elért helyezéseket egyértelműen visszaigazolta az adott településre jelenleg érvényes árszint is – írták keddi közleményükben, amit a Minap szemlézett.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a fővárosi kerületek végeztek az életminőségi rangsor élén. Majd két megyei jogú város, Eger és Veszprém következik – a két megyei jogú város a foglalkoztatottak arányában és a településre vándorlók számában volt a legjobb. Ezután budapesti agglomerációs települések jönnek (Veresegyház, Budaörs, Szentendre, Gödöllő, Vác és Dunakeszi).

A megyei jogú városok között – Eger és Veszprém után – sorrendben Győr, Pécs, majd Miskolc, aztán Székesfehérvár következik. A kisebb megyei jogú városok a lista harmadik harmadában végeztek: a 83 települést összesítő rangsorban Nagykanizsa az 58., Zalaegerszeg a 64. helyen áll, míg a legrosszabbul teljesített Hódmezővásárhely a 70. helyezett, 46 százalékkal.

A rangsor felállításánál életminőségi, egészségügyi, oktatási, foglalkoztatási és népjóléti mutatókat vettek figyelembe.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek